FoodPro Preloader

"Levensduur component" is de nauwe band met het gezin


Goede relaties met familieleden - met vrienden - geven ouderen wat extra levensjaren, laten een nieuw sociologisch onderzoek zien gepresenteerd tijdens de recente conferentie van de American Sociological Society. "Oudere mensen met meer familieleden in hun sociale netwerk, maar ook ouderen die een sterkere band hebben met hun familie, verliezen minder snel hun leven", zegt James Iveniuk, hoofd van de Universiteit van Toronto, echter, dat "er is geen overeenkomstige correlatie met het aantal vrienden of de mate van nabijheid van hen

Goede relaties met familieleden - met vrienden - geven ouderen wat extra levensjaren, laten een nieuw sociologisch onderzoek zien gepresenteerd tijdens de recente conferentie van de American Sociological Society.

"Oudere mensen met meer familieleden in hun sociale netwerk, maar ook ouderen die een sterkere band hebben met hun familie, verliezen minder snel hun leven", zegt James Iveniuk, hoofd van de Universiteit van Toronto, echter, dat "er is geen overeenkomstige correlatie met het aantal vrienden of de mate van nabijheid van hen."

De studie was gebaseerd op gegevens voor bijna 3000 mensen in de leeftijd van 57 tot 85 jaar. De deelnemers reageerden op een reeks vragen over hun sociale contacten in 2005-2006 en vervolgens legden de onderzoekers vast hoeveel van de deelnemers nog leefden gedurende 2010-2011.

Degenen van de deelnemers die zeiden dat ze zich naast hun partner erg dicht bij een familielid voelden, leken 6 procent minder kans te hebben om hun leven te verliezen in de komende vijf jaar. Aan de andere kant hadden degenen die zeiden dat ze geen speciale band hadden met hun familie, ongeveer 14% kans op overlijden tegelijkertijd.

Omdat we onze vrienden kiezen, zegt Iveniuk, zou je verwachten dat relaties met hen van invloed zijn op de gezondheid en levensduur, maar het bewijs suggereert dat relaties met de mensen die we niet hebben gekozen om ons leven te vinden belangrijker zijn!