FoodPro Preloader

Wat te doen als u een urineweginfectie krijgt


Urineweginfectie is een aandoening die zich aanvankelijk manifesteert met een plotse en frequente noodzaak om het toilet te bezoeken. Wanneer u daar aankomt, kunt u zien dat wanneer u plast, u ongewoon een kleine hoeveelheid urine laat vallen en dit gaat meestal gepaard met een brandend gevoel in uw blaas en / of urethra

Urineweginfectie is een aandoening die zich aanvankelijk manifesteert met een plotse en frequente noodzaak om het toilet te bezoeken.

Wanneer u daar aankomt, kunt u zien dat wanneer u plast, u ongewoon een kleine hoeveelheid urine laat vallen en dit gaat meestal gepaard met een brandend gevoel in uw blaas en / of urethra.

In extremere gevallen kunt u koorts, koude rillingen, rugpijn en zelfs bloed in uw urine ervaren.

UTI's die langer dan twee dagen duren, vereisen medische tussenkomst. Als ze niet op tijd worden behandeld, kunnen ze een nierinfectie veroorzaken en tot veel ernstiger problemen leiden.

Er zijn echter enkele eenvoudige methoden die u op uw huis kunt toepassen om een ​​urineweginfectie te verlichten en te behandelen:

Kookpoeder

Om een ​​urineweginfectie te voorkomen of te verminderen en uw lichaam sneller te laten vechten, probeert u een theelepel baking soda toe te voegen aan een glas water. Frisdrank neutraliseert de zuurgraad in uw urine en versnelt uw herstel.

Cranberrysap

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van chili berry juice urineweginfecties kan helpen voorkomen. Bessensap voorkomt dat de bacteriën die ervoor zorgen dat de infectie "bezinkt" in uw blaas, en het heeft ook een zeer mild antibioticumeffect.

ananas

Van het bromelaïne-enzym (bromelaïne) dat ananas bevat, is aangetoond dat het de werking van antibiotica bevordert in het geval van een urineweginfectie. In een onderzoek van urineweginfecties die bromelaïne samen met de antibioticabehandeling kregen toegediend, bleek urineweginfectie sneller af te nemen dan patiënten die in plaats van bromelaïne een placebo kregen.

water

Als u vaak last heeft van urineweginfecties, zorg dan dat u veel water drinkt - ongeveer 8 glazen per dag. Je moet minstens elke vier tot vijf uur plassen. Als je al een urineweginfectie hebt, probeer dan nog meer water te drinken om ermee om te gaan. De vele vloeistoffen in uw systeem helpen de bacteriën sneller te reinigen, waardoor u vaker droger wordt.

Vitamine C

Sommige artsen schrijven ten minste 5000 mg vitamine C per dag voor aan patiënten die terugkerende urineweginfecties ontwikkelen. Vitamine C houdt de blaas gezond omdat het de zuurgraad van de urine verhoogt, waardoor een omgeving wordt gecreëerd die de ontwikkeling van mogelijk schadelijke bacteriën niet bevordert.

Als u begrijpt dat u een urineweginfectie heeft die aantoont dat deze langer dan 2 dagen aanhoudt, vertel dan uw arts en volg zijn of haar advies op.