FoodPro Preloader

Zie hoeveel suiker je maar twee glazen alcohol draagt


Met slechts twee glazen van uw favoriete drankje kunt u de toegestane suikerlimiet per dag overschrijden. Met slechts twee glazen van uw favoriete drankje kunt u de toegestane suikerlimiet per dag overschrijden. Een nieuw Brits onderzoek toont aan dat een glas tonische jeans ongeveer 3, 5 eetlepels suiker bevat, terwijl een glas cider (appelsap met alcohol) 5 eetlepels suiker bevat

Met slechts twee glazen van uw favoriete drankje kunt u de toegestane suikerlimiet per dag overschrijden.

Met slechts twee glazen van uw favoriete drankje kunt u de toegestane suikerlimiet per dag overschrijden.

Een nieuw Brits onderzoek toont aan dat een glas tonische jeans ongeveer 3, 5 eetlepels suiker bevat, terwijl een glas cider (appelsap met alcohol) 5 eetlepels suiker bevat.

Onlangs heeft de Wereldgezondheidsorganisatie aangekondigd dat we onze dagelijkse suikerconsumptie aanzienlijk moeten verminderen om onze gezondheid te beschermen.

De richtlijn van het Agentschap stelt met name dat volwassenen niet meer dan 25 gram suiker per dag mogen consumeren. Deze hoeveelheid komt overeen met ongeveer 6 theelepels.

In het kader van de nieuwe studie werd de voedingswaarde van een breed scala aan alcoholische dranken gemeten om te bepalen hoeveel suiker in deze "calorieën" is verborgen.

In tegenstelling tot de voedingsmiddelenindustrie hoeven bedrijven die alcoholische dranken produceren, de voedingswaarde van het product niet op de etiketten te etiketteren.

Gemiddeld bevatten de meeste door de onderzoekers onderzochte dranken tussen 9 en 20 gram suiker per portie van 250 ml .

Overmatige consumptie van suiker is direct gekoppeld aan obesitas, hartziekten en diabetes.

Experts stellen dus voor alcoholische dranken te kiezen met zo weinig suiker als rode wijn en bier, terwijl ze calorie-cocktails vermijden of een sapdrank mengen.

Lees ook:

De gezonde manier om alcohol te consumeren

Onze suiker doodt langzaam - zie welk voedsel het verbergt

.

Het hart stoot SOS uit van overmatig suikerverbruik

WHO: Suikerconsumptie moet worden gehalveerd (video)