FoodPro Preloader

Hoop om kanker te stoppen door middel van een griep en koude medicijnen


Wetenschappers van de Salford University in het Verenigd Koninkrijk hebben een belangrijke doorbraak bereikt op het gebied van kankeronderzoek, aangezien ze hebben ontdekt dat een algemeen medicijn dat wordt gebruikt om griep en verkoudheid te behandelen de verspreiding van kankercellen kan blokkeren

Wetenschappers van de Salford University in het Verenigd Koninkrijk hebben een belangrijke doorbraak bereikt op het gebied van kankeronderzoek, aangezien ze hebben ontdekt dat een algemeen medicijn dat wordt gebruikt om griep en verkoudheid te behandelen de verspreiding van kankercellen kan blokkeren.

Volgens de studie gepubliceerd in de Seminars in Oncology review, heeft acetylcysteïne (NAC) het vermogen om kankercellen belangrijke proteïnen te ontnemen die hun overleving garanderen .

Kanker is nog steeds een van de grootste uitdagingen voor de volksgezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bereiken nieuwe diagnoses 14 miljoen per jaar (gegevens uit 2012) en zullen deze naar verwachting de komende twee decennia met ongeveer 70% toenemen, terwijl de sterfgevallen onder kanker in 2015 de 8, 8 miljoen hebben overschreden .

De behandeling van kanker heeft de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt en dit komt tot uiting in sterftecijfers van de ziekte, die dalende trends hebben . De slachtoffers blijven echter veel en dit onderstreept de behoefte aan nieuwe en effectievere therapeutische oplossingen .

In deze richting hopen Britse wetenschappers dat ze ons naar hun nieuwe bevindingen zullen leiden.

NAC, oxidatieve stress & kankercellen

Acetylcysteïne is een geneesmiddel zonder recept en een voedingssupplement dat voornamelijk wordt gebruikt om de symptomen van griep en verkoudheid te behandelen, zoals hoest, ademhalings piepende ademhaling en verstopte neus. Het wordt ook in sommige gevallen gebruikt bij patiënten met cystische fibrose en chronische obstructieve longziekte.

Acetylcysteïne heeft ook een antioxiderende werking, wat betekent dat het de eigenschap heeft de laesies te beperken die oxidatieve stress in cellen veroorzaken. Onderzoekers van de Universiteit van Salford hebben hun onderzoek gebaseerd op eerdere bevindingen dat niveaus van oxidatieve stress verhoogd zijn in zogenaamde cellen van de tumorachtige cellaag (cellen die bindweefsel omvatten), vooral borsttumoren. Zoals de onderzoekers uitleggen, wanneer cellen in de laag worden blootgesteld aan oxidatieve stress, geven ze voedingsstoffen vrij die bruikbaar zijn voor tumorgroei .

Op basis van deze bevindingen veronderstelden de onderzoekers dat acetylcysteïne door zijn antioxiderende werking deze kankercellen mogelijk deze voedingsstoffen zou ontnemen .

Resultaten aanmoedigen

Om hun theorie in de praktijk te testen, voerden de onderzoekers een onderzoek uit onder 12 vrouwen die onlangs een diagnose hadden gehad van borstkanker in een vroeg stadium en die een operatie zouden ondergaan.

Gedurende drie weken - na diagnose maar vóór de operatie - ontvingen alle vrouwen een acetylcysteïne. Een intraveneuze dosis van 150 mg per kilogram lichaamsgewicht werd wekelijks toegediend en de resterende dagen waren 600 mg tweemaal daags.

Vóór en tijdens de operatie namen de onderzoekers monsters van de tumortumor voor biopsie en analyseerden deze voor eiwitgerelateerde biomarkers die verband houden met kankeragressie (MCT4 en Ki67).

Volgens de analyse van de onderzoekers waren de Ki67-eiwitniveaus met 25% verlaagd, terwijl MCT4 met 80% daalde .

Deze bijzonder indrukwekkende uitkomsten suggereren dat acetylcysteïne een kosteneffectieve, niet-toxische oplossing zou kunnen zijn om de verspreiding van kanker te remmen .

"De hoge niveaus van MCT4 in de matrascellen vormen een verontrustende indicator ", zegt professor Michael Lisandi van de School of Environmental and Biological Sciences van de universiteit van Salford, omdat ze verband houden met agressief kanker-gedrag en lage overlevingskansen voor patiënten, dus deze resultaten zijn erg bemoedigend. "

"Ons doel is om nieuwe toepassingen toe te voegen aan een goedkoop en door de FDA goedgekeurd medicijn en na te gaan of de antioxiderende eigenschappen ervan het proces van aanvoer van kankercellen kunnen beïnvloeden." Het vermogen om de expressie van MCT4-eiwit te remmen is een enorme stap voorwaarts ", voegt de professor eraan toe.