FoodPro Preloader

Hoe onze botten ons geheugen beïnvloeden


Zou je ooit denken dat onze botten gerelateerd zijn aan de cognitieve functies van de hersenen? Een nieuwe studie door wetenschappers van het Columbia University Medical Center en gepubliceerd Zou je ooit denken dat onze botten gerelateerd zijn aan de cognitieve functies van de hersenen? Een nieuwe studie door wetenschappers van het Columbia University Medical Center, gepubliceerd in Cell magazine, toonde aan dat een eiwit dat helpt bij het verbeteren van de botmassa de hersenontwikkeling en de cognitieve functies van het embryo beïnvloedt.

Zou je ooit denken dat onze botten gerelateerd zijn aan de cognitieve functies van de hersenen? Een nieuwe studie door wetenschappers van het Columbia University Medical Center en gepubliceerd

Zou je ooit denken dat onze botten gerelateerd zijn aan de cognitieve functies van de hersenen?

Een nieuwe studie door wetenschappers van het Columbia University Medical Center, gepubliceerd in Cell magazine, toonde aan dat een eiwit dat helpt bij het verbeteren van de botmassa de hersenontwikkeling en de cognitieve functies van het embryo beïnvloedt.

Het is het osteocalcine, waarvan de werking grotendeels gerelateerd is aan geheugen, leren, angst en het gevoel van depressie.

Volgens het onderzoek, Dr. Gerard Karsenty, dit specifieke eiwit is verantwoordelijk voor de communicatie van het brein met botten, en deze ontdekking zal leiden tot nieuwe benaderingen voor de preventie en behandeling van neurologische aandoeningen.

Ten slotte hebben oudere onderzoeken aangetoond dat osteocalcine de hoeveelheid door het menselijk lichaam geconsumeerde energie beïnvloedt, het risico op fracturen vermindert en de insulineactiviteit reguleert, evenals de hoeveelheid energie die door het menselijk lichaam wordt verbruikt, de glucosebalans en de mannelijke vruchtbaarheid.