FoodPro Preloader

Wafels en vlekken. Welke dermatoloog kan elimineren


Dyschromias zijn de ophoping van melanine op specifieke plaatsen op de huid. Ze worden veroorzaakt wanneer melanine in grotere mate dan in de rest van de huid wordt geproduceerd. Dit is meestal het geval om de huid tegen de zon te beschermen, waardoor de productie van melanine in de melanocyten toeneemt

Dyschromias zijn de ophoping van melanine op specifieke plaatsen op de huid. Ze worden veroorzaakt wanneer melanine in grotere mate dan in de rest van de huid wordt geproduceerd.

Dit is meestal het geval om de huid tegen de zon te beschermen, waardoor de productie van melanine in de melanocyten toeneemt. Dyschromias zijn onderverdeeld in twee subcategorieën, blots en blobs. Oorzaak van beide uitdagingen is de blootstelling aan de zon.

Flip-flops zijn voldoende om te verschijnen, terwijl spots meer zonlicht nodig hebben om te verschijnen. Slangen hebben voornamelijk een donkere huid, terwijl de vlekken licht gekleurd zijn.

Hoe worden ze behandeld?

Vlekken worden behandeld met laserbehandelingen en trichloorazijnzuur peeling . Peeling wordt toegepast op een schoon gezicht. De arts brengt de chemische stof aan en laat deze een tijdje staan ​​tot de epidermis een witte tint heeft. De gezichtshuid behoudt zijn witte gezicht gedurende 30 minuten en wordt dan rood. Tijdens het aanbrengen zult u een matige of ernstige brandwond ervaren die stopt wanneer de substantie is verwijderd. De resultaten duren meestal en de schade komt zelden voor. Direct na de behandeling moeten vochtinbrengende crèmes die talk bevatten worden aangebracht om roodheid snel te verminderen. De gebruikte laser is hoofdzakelijk wat Q-switched Alexandrite is en met twee of drie toepassingen verdwijnen de vlekken.

Daarentegen worden fadings geëlimineerd met speciale crèmes en peelings met alfa- of bèta-hydroxyzuren en tretinoïne en de nieuwe fractionele laser, die gaten in de opperhuid en de dermis maakt, wat resulteert in milde en gecontroleerde exfoliatie en de verwijdering van ontlasting. Dus hun gevecht kan thuis worden gedaan.

Van de plekken die je voor eens en voor altijd kunt verwijderen, na een goede behandeling en het vermijden van de zon. Het is een permanente remedie en voor fanatici is het moeilijker. Als u een open fotokopie heeft, worden de juiste producten en technieken volledig verwijderd. Moeilijkere gevallen zijn die van een donkere huid, waar absolute genezing onmogelijk is, maar het is mogelijk om het beeld te verbeteren

Dyschromieën komen voor in de lichtemitterende delen, afhankelijk van het effect van de zon en het fototype van elke opperhuid.

Meestal hebben de donkere fotonen meer vlekken en grotere gebieden, terwijl de open kleinere en kleinere gebieden open zijn.

Dyschromias zijn altijd donkerder dan huid of verkleuring, maar zijn witte vlekken?

Elke verandering in huidtint wordt als een verkleuring beschouwd, maar de wereld wanneer het zegt dat het donkere schade betekent. Witte laesies worden veroorzaakt door vitiligo of door thermische of chemische of mechanische schade aan de witte huid. Er zijn ook goedaardige traandruppels (CBS) waar het verschijnt na 40 op de onderarm en scheenbeen voornamelijk bij vrouwen en is te wijten aan melanocytische atrofie. Witte laesies reageren niet goed op de behandeling die voornamelijk wordt aanbevolen voor ultraviolette straling die de huid zwart maakt. KSY is niet genezen.

Fads verschijnen na de adolescentie, terwijl ze bloeden op oudere leeftijd, meestal na 40.

Dyschromias worden niet overgedragen. Hun uiterlijk is te wijten aan overmatige blootstelling aan de zon of aan een zwangerschap, het gebruik van voorbehoedmiddelen of sommige medicijnen, of na een verwonding, voornamelijk thermische of chemische etiologie.

KATERINA LAMPRINOPOULOU MD PhD
DERMATOLOGOS-AFRODISIOLOGOS