FoodPro Preloader

Wetenschappers deactiveren een gen dat kanker veroorzaakt


Het gen dat een derde van alle kankerachtige tumoren veroorzaakt, is nu verleden tijd, omdat wetenschappers de manier hebben gevonden om de actie te onderdrukken. Het gen dat een derde van alle kankerachtige tumoren veroorzaakt, is nu verleden tijd, omdat wetenschappers de manier hebben gevonden om de actie te onderdrukken

Het gen dat een derde van alle kankerachtige tumoren veroorzaakt, is nu verleden tijd, omdat wetenschappers de manier hebben gevonden om de actie te onderdrukken.

Het gen dat een derde van alle kankerachtige tumoren veroorzaakt, is nu verleden tijd, omdat wetenschappers de manier hebben gevonden om de actie te onderdrukken.

Ondanks de sprongen in de behandeling van kanker, is de ziekte elk jaar de doodsoorzaak voor meer dan 150.000 Britten. Dit aantal komt elke vier minuten overeen met een verloren leven.

De nieuwe ontdekking zal leiden tot de productie van nieuwe medicijnen om de ernstigste vormen van kanker te bestrijden. Tegelijkertijd bestaat er een mogelijkheid om de bijwerkingen van de momenteel toegediende geneesmiddelen te beperken.

Het verantwoordelijke gen wordt ras genoemd, en wanneer het wordt gemuteerd, triggert het de tumorgroei, voedt het de verspreiding en houdt het levend. Tot nu toe dachten wetenschappers dat het onmogelijk was om de ras te verslaan.

De nieuwe combinatie van chemicaliën geproduceerd door Amerikaanse onderzoekers vernietigt de kankercellen die het gen bevatten.

De kankerachtige tumoren als gevolg van ras-actie groeien extreem snel en verspreiden zich snel. Het resultaat is dat ze heel moeilijk te vernietigen zijn.

De nieuwe ontdekking zal helpen om effectievere behandelingen te vinden en miljoenen levens te redden op de lange termijn.