FoodPro Preloader

Ben je inconsistent in de sportschool? We hebben je motivatie gevonden!


Consistentie in lichaamsbeweging is iets dat de meesten niet kunnen bereiken. Dit is de reden waarom ze, terwijl ze een beroep deden op de sportschool, ambitieuze doelen voor gewichtsverlies of het verbeteren van hun fitness instelden, maar ze stopten al snel met de inspanning. Volgens een nieuwe wetenschappelijke studie ligt de oplossing in het maken van vrienden die graag oefenen, als je enige motivatie om te oefenen bent kwijtgeraakt

Consistentie in lichaamsbeweging is iets dat de meesten niet kunnen bereiken.

Dit is de reden waarom ze, terwijl ze een beroep deden op de sportschool, ambitieuze doelen voor gewichtsverlies of het verbeteren van hun fitness instelden, maar ze stopten al snel met de inspanning.

Volgens een nieuwe wetenschappelijke studie ligt de oplossing in het maken van vrienden die graag oefenen, als je enige motivatie om te oefenen bent kwijtgeraakt.

Deskundigen hebben geconcludeerd dat oefening aanstekelijk is en dat vrienden een grote invloed hebben op het bewegingspatroon van een persoon.

Er werd zelfs berekend dat we voor elke kilometer die we met een vriend lopen, "afdrijven" om nog eens 300 meter te lopen! Evenzo, voor elke 10 'die we met een vriendelijk bedrijf runnen, "sporen" we aan om een ​​extra 3' te lopen.

De onderzoekers ontdekten ook dat mannen worden beïnvloed door zowel mannelijke als vrouwelijke vrienden, terwijl vrouwen in fitness alleen hun vriendinnen lijken te vertrouwen.

Volgens de Griekse natuurkundige Christos Nicolaides, die het hoofd van het onderzoek was, hebben mannen op fitness geen invloed op vrouwen, omdat de twee geslachten verschillende motivaties hebben om gymnastiek te doen en een andere reactie op concurrentiekwesties.

De studie werd gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Nature Communications.