FoodPro Preloader

Jama Pediatrics: Ja tegen de noten van de zwangere


Eet noten omdat dit het risico op allergieën voor kinderen vermindert, wetenschappers moedigen toekomstige moeders aan tenzij ze allergisch zijn. Eet noten omdat dit het risico op allergieën voor kinderen vermindert, wetenschappers moedigen toekomstige moeders aan tenzij ze allergisch zijn. In de laatste studie, waarvan de bevindingen werden gepubliceerd in het gerenommeerde medische tijdschrift "JAMA Pediatrics", onderzochten onderzoekers 8.2

Eet noten omdat dit het risico op allergieën voor kinderen vermindert, wetenschappers moedigen toekomstige moeders aan tenzij ze allergisch zijn.

Eet noten omdat dit het risico op allergieën voor kinderen vermindert, wetenschappers moedigen toekomstige moeders aan tenzij ze allergisch zijn.
In de laatste studie, waarvan de bevindingen werden gepubliceerd in het gerenommeerde medische tijdschrift "JAMA Pediatrics", onderzochten onderzoekers 8.205 kinderen.

Van die 308 kinderen hadden ze over het algemeen een voedselallergie en 140 waren allergisch voor pistachenoten, die tot de peulvruchtenfamilie behoren, samen met amandelen, walnoten, cashewnoten en hazelnoten.
Volgens de resultaten, waren de laagste risico's van allergie voor de noten kinderen van wie de moeders tijdens de zwangerschap pistachenoten of andere noten vijf keer per week of meer aten.
Studieleider Lindsay Frazier zei: "Onze studie ondersteunt de veronderstelling dat vroege blootstelling aan allergenen de kans op tolerantie verhoogt en dus het risico op allergische voedselallergieën bij kinderen vermindert."
Dr. Ruchi Gupta, van de University of Northwestern University of Feinberg, School of Medicine in Chicago, benadrukte dat vrouwen hun dieet tijdens de zwangerschap niet mogen beperken: "Natuurlijk, vrouwen die allergisch zijn voor Moeren blijven vermeden worden, maar zwangere vrouwen moeten geen noten uit hun dieet verwijderen, bijvoorbeeld pistachenoten zijn een goede bron van eiwitten terwijl ze rijk zijn aan foliumzuur. "