FoodPro Preloader

Health Review: de beelden die ons in 2015 hebben geschud


In 2015 was het een jaar vol interessante medische ontwikkelingen en nieuws. Dankzij de enorme vooruitgang van de technologie werden prachtige snapshots van verhalen die ons het hele jaar indruk maakten vastgelegd door de fotografische lens. Ze zeggen dat een foto overeenkomt met duizend woorden, maar de afbeeldingen die je hieronder ziet, zullen je waarschijnlijk sprakeloos laten

In 2015 was het een jaar vol interessante medische ontwikkelingen en nieuws. Dankzij de enorme vooruitgang van de technologie werden prachtige snapshots van verhalen die ons het hele jaar indruk maakten vastgelegd door de fotografische lens.

Ze zeggen dat een foto overeenkomt met duizend woorden, maar de afbeeldingen die je hieronder ziet, zullen je waarschijnlijk sprakeloos laten!

- De jongen werd geboren met een half hoofd

Wellustige Jackson Buewell vierde eind september zijn eerste verjaardag. Het feit dat hij 12 maanden van zijn leven heeft weten te voltooien, is een medische paradox, omdat hij een groot deel van zijn hoofd mist. Artsen diagnosticeerden micro-hersentumoren, een type hersendysplasie dat slechts één per 4859 baby's per jaar in de VS treft. De meeste baby's geboren met microhydrenucleosis verliezen hun leven kort na de bevalling.

- Gedrukt hart

Driedimensionaal drukken vindt steeds meer toepassingen op het gebied van geneeskunde. Met behulp van de CT-scan van een patiënt van een patiënt slaagden artsen erin om een ​​hart van ware grootte te drukken. Met orgelprint kunnen artsen een accurater en veiliger plan plannen om hart en andere afwijkingen vóór de operatie te repareren. Ook oefenen op gedrukte modellen helpt de operatietijd te verkorten en vermindert de noodzaak van meerdere interventies.

- De baby in Syrië geboren met een raketschroot op zijn hoofd

Een baby in Syrië werd geboren met een gebroken rots op zijn hoofd. Haar moeder was de kern van de aanval toen de raketten begonnen te vallen en verwondingen aan het gezicht en lichaam leden. Een fragment slaagde erin haar buik binnen te dringen en de foetus net boven het rechter oog te verwonden. Gelukkig slaagden artsen erin het fragment te verwijderen zonder verdere complicaties.

- Alpinistische portretten

Albinisme is een genetische aandoening die het proces van melanineproductie beïnvloedt, dat wil zeggen de kleur die de tint van de huid, ogen en haar beïnvloedt. De fotograaf Angelina d'Auguste creëerde een indrukwekkende reeks portretten met in de hoofdrol mannen en vrouwen met alpinisme.

- Baby's geboren met een keizersnee

De fotograaf Christian Berthelot portretteerde in het bijzonder een keizersnede, waarbij de baby's in de eerste paar seconden van hun leven werden vastgelegd. Alle foto's zijn genomen slechts 3 tot 18 seconden na levering. Inspiratie voor het project was de geboorte van de zoon van César met een keizersnede en tot op heden heeft Berthelot 40 baby's gefotografeerd.

- Hoge resolutie CT-scan

Met een CT-scan met hoge resolutie kunnen artsen zeer realistische afbeeldingen van het menselijk lichaam bestuderen. De nieuwe beeldvormingstechnologie gebruikt minder straling en stelt artsen in staat om de werking van een instrument in realtime te volgen.

- Baby röntgenfoto

De foto van de schattige baby deed dat binnen een paar uur na de wereldtournee, en nam zelfs de kritiek weg van degenen die zich haastten om het te interpreteren. De plastic buis die op het eerste gezicht lijkt ... het martelapparaat is eigenlijk een briljant medisch hulpmiddel waarmee de arts een baby kan immobiliseren om een ​​röntgenfoto te maken.

- De baby geboren in zijn vruchtzak

Afgelopen februari werd Saila Phillips geboren in Cedars-Sinai Medical Center, Californië. Het werd ... beroemd in een paar uur, omdat de foto's die hem lieten 'opsluiten' in zijn vruchtzak, viral werden. Artsen waren natuurlijk snel bezig om de zak te openen, zodat de baby kon ademen.

- De meest uitgebreide gezichtstransplantatie

De 41-jarige Amerikaan Patrick Harding, een voormalige vrijwillige brandweerman, woont nu met het gezicht van een 26-jarige die afgelopen zomer zijn leven in een auto heeft verloren. Amerikaanse artsen maakten 's werelds meest uitgebreide transplantatie bij een brandweerman die in 2001 in een brand ernstige brandwonden in de derde graad had opgelopen.

Wetenschappers van het Langone Medical Center van de Universiteit van New York, met plastisch chirurg Dr. Eduardo Rodriguez, gaven leiding aan een 26 uur durende marathonchirurgie waarbij 150 medisch personeel betrokken was, "de begaafde persoon" de begaafde patiënt een nieuw gezicht gegeven, waaronder nieuwe oren, oogleden, neus, lippen en hoofdhuid.

- De dokter Instagram

Figuur 1 werd in mei 2013 vrijgegeven voor het publiek, maar begin 2015 was dit meer bekend. In figuur 1, vaak Doctor Instagram genoemd, kunnen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg fotomateriaal uitwisselen om bij te blijven met zeldzame ziekten. Het heeft dezelfde mogelijkheden als Instagram, maar het is specifiek gericht op gezondheidswerkers en studenten. Via figuur 1 wordt informatie gegeven over onbekende, zeldzame of complexe omstandigheden.

Zie ook dit:

De Duitse Dog hielp Bella na 9 jaar terug te lopen (foto's en video's)
Baby-cyclopen geboren in Egypte (foto)
Hij werd "onthoofd" in het verkeer, maar de artsen verbonden het hoofd opnieuw (foto's & vid)
"Laat niemand je pasgeboren baby kussen" - Het verhaal van de kleine Beek die schokkend is
Reusjaar 3! Het heeft al een hoogte van 1, 20!
"Manula, laat me doodgaan" - het verhaal van de 5-jarige Morgan die schrikt
"Stop met kokhalzen met je symptomen, " vertelden de dokters haar kort voordat ze stierf
De 5-jarige die lijdt aan "Rapunzel's Syndroom" - Schokkende beelden
Amerikaanse vrouw toonde Wise Syndrome na hit op kop!