FoodPro Preloader

Schilderijen van kinderen voorspellen IQ in de puberteit


De manier waarop hij een kind schildert op vierjarige leeftijd is een aanwijzing voor zijn cognitieve vaardigheden in het latere leven, volgens een nieuwe Britse studie. Onderzoekers aan King's College in Londen hebben 7, 752 tweelingenparen gevraagd om een ​​kind te tekenen en hun creaties werden vervolgens geëvalueerd op basis van kenmerken als hoofd, benen en handen. De

De manier waarop hij een kind schildert op vierjarige leeftijd is een aanwijzing voor zijn cognitieve vaardigheden in het latere leven, volgens een nieuwe Britse studie.

Onderzoekers aan King's College in Londen hebben 7, 752 tweelingenparen gevraagd om een ​​kind te tekenen en hun creaties werden vervolgens geëvalueerd op basis van kenmerken als hoofd, benen en handen.

De kinderen deden ook een intelligentietest op de leeftijd van vier en veertien jaar. Onderzoekers hebben een directe relatie vastgesteld tussen hoogwaardige kinderschilderijen en de testresultaten die kinderen in de adolescentie hebben gemaakt.

Onderzoekers van het King's College Psychiatry Institute, geleid door onderzoeker Rawalder Arden, hebben een test gebruikt die in de jaren negentig is ontwikkeld om de intelligentie van kinderen te evalueren.

"Schilderen is een oude praktijk die 15.000 jaar geleden of langer is begonnen en waarmee we aan anderen proberen te laten zien wat we denken", zegt Arden, eraan toevoegend dat "dit vermogen om afbeeldingen te reproduceren een unieke vaardigheid is voor de mensheid en Tegelijkertijd is het een aanwijzing voor cognitieve vaardigheden, zoals schrijven, wat het vermogen om informatie te bewaren en cultuur te creëren heeft veranderd. "

Arden verklaart dat de resultaten van de test naar verwachting gerelateerd waren aan verbale en non-verbale mentale vermogens op vierjarige leeftijd. Wat de onderzoekers echter verbaasde, was de constante correlatie met de intelligentie van kinderen tien jaar later.

Ze benadrukken natuurlijk dat de correlatie niet erg sterk was, dus ouders moeten zich nooit zorgen maken als hun kind niet goed schildert.

"Het vermogen van het kind om te schilderen bepaalt zijn intelligentie niet - tientallen factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van het kind, zowel erfelijk als voor het milieu, " aldus de studie.