FoodPro Preloader

Wat is de klassieke game die ons slimmer maakt?


Bordspellen, kaarten en strategiespellen van allerlei aard zijn een heerlijke manier om onze tijd aangenaam door te brengen als we thuis zijn met vrienden. Maar volgens een nieuwe enquête in China valt een van hen op omdat het ons in uitstekende vorm houdt. Het is schaken , een spel dat rust, concentratie en goede strategie vereist.

Bordspellen, kaarten en strategiespellen van allerlei aard zijn een heerlijke manier om onze tijd aangenaam door te brengen als we thuis zijn met vrienden.

Maar volgens een nieuwe enquête in China valt een van hen op omdat het ons in uitstekende vorm houdt.

Het is schaken, een spel dat rust, concentratie en goede strategie vereist.

De onderzoekers ontdekten dat mensen die hun vaardigheden in het klassieke en favoriete spel hebben ontwikkeld, leer- en geheugenvaardigheden hebben ontwikkeld.

De onderzoekers benadrukken dat we onze geest moeten oefenen net zoals we ons lichaam beoefenen. Ons brein werkt min of meer als een spier die gedurende ons leven moet worden uitgeoefend.

Schaken versterkt niet alleen onze geestelijke scherpte, maar is tegelijkertijd een goede manier om ons vermogen om problemen en ontwerpen op te lossen te verbeteren.