FoodPro Preloader

Het is mogelijk om de diabetesepidemie door middel van een dieet te stoppen


De International Diabetes Foundation, met specialisten die benadrukken dat dit haalbaar is, aangezien diabetes toeneemt naast obesitas, en helaas Griekenland, dat het trieste hoogtepunt heeft van zwaarlijvige kinderen met overgewicht ( 44%) dreigt de eerste te worden in een type 2 diabetes mellitus. De verontrustende voorspelling werd gedaan door de hoogleraar Pathologie, de directeur van de 2e Educational Pathology Clinic, de Universiteit van Athene Research and Diabetes Center, het Attikon General Hospital, Giorgos Dimitriadis, tijdens een speciale gebeurtenis op Wereld Diabetes Dag op 14 nov

De International Diabetes Foundation, met specialisten die benadrukken dat dit haalbaar is, aangezien diabetes toeneemt naast obesitas, en helaas Griekenland, dat het trieste hoogtepunt heeft van zwaarlijvige kinderen met overgewicht ( 44%) dreigt de eerste te worden in een type 2 diabetes mellitus.

De verontrustende voorspelling werd gedaan door de hoogleraar Pathologie, de directeur van de 2e Educational Pathology Clinic, de Universiteit van Athene Research and Diabetes Center, het Attikon General Hospital, Giorgos Dimitriadis, tijdens een speciale gebeurtenis op Wereld Diabetes Dag op 14 november.

Kunnen we diabetes voorkomen, wat volgens wetenschappers vandaag het derde land ter wereld zou kunnen zijn (na China en India)?

De wetenschappelijke gemeenschap heeft categorisch "ja" geantwoord en zoals de heer Dimitriadis zei, hij heeft eenvoudigweg een andere houding nodig (sport en goede voeding).

In de afgelopen jaren is, volgens wetenschappers, door de verandering in levensstijl, slechte voeding, sedentair leven en obesitas het aandeel diabetici wereldwijd aanzienlijk gestegen. Naar schatting lijden meer dan 350 miljoen mensen wereldwijd aan AD2 en is een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Het komt meestal voor bij kinderen ouder dan 40, maar het kan niet worden uitgesloten op nog jongere leeftijd, zelfs adolescenten met overgewicht of obesitas en die een erfelijke geschiedenis hebben.

Diabetes Mellitus en zijn complicaties treffen naar schatting 8, 8% van de bevolking in Griekenland, terwijl 7, 6% van de bevolking pre-diabetes heeft. Bijna 40% van de patiënten met AD2 zijn niet gediagnosticeerd en krijgen geen enkele behandeling. De predisponerende factoren voor de ontwikkeling van AD2 zijn erfelijkheid, obesitas en gebrek aan lichaamsbeweging.

De relatie tussen diabetes en voeding is nu goed gedocumenteerd en de rol van goede voeding - zowel in termen van kwaliteit als kwantiteit - voor mensen met diabetes is van cruciaal belang en kan helpen bij het voorkomen van complicaties op de lange termijn geassocieerd met diabetes, zei het hoofd Diëtist Afdeling van het populaire ziekenhuis van Athene Haris Dimosthenopoulos, erop wijzend dat de dieetbehandeling van diabetes, die moet worden verstrekt door gespecialiseerd wetenschappelijk personeel en is gepersonaliseerd, is een b deel van de algemene therapeutische interventie.

Is een dieet voor een diabetesdieet een dieet of een juist dieet? Het antwoord werd gegeven door de bekende chef-kok Vangelis Driskas, die zijn eigen ervaring overdroeg. "Ik begon het als een experiment om het dieet van mensen met diabetes te maken en het resultaat was om mijn cholesterolgehalte merkbaar te verminderen, " zei hij. Het is een mythe, vervolgde hij dat "diabetische gerechten immuun zijn" en zelfs tijdens het evenement kregen de aanwezigen de gelegenheid om deel te nemen aan de voorbereiding van recepten die geschikt zijn voor patiënten met diabetes mellitus.

Om Type 2 Diabetes Mellitus effectief te behandelen, moet de patiënt zijn levensstijl veranderen, aandacht schenken aan mijn lichaamsgewicht, dat moet worden verlaagd na een medisch advies volgens de normen van het mediterrane dieet, het toevoegen van groenten en fruit aan haar dieet, bewegen, alcohol vermijden en roken en het gebruik van suiker vermijden, oligothermische zoetstoffen prefereren, zei Dimitriadis. Hij voegde er echter aan toe dat wanneer de verandering in levensstijl niet voldoende is om diabetes te reguleren, de patiënt de instructies van de behandelend arts moet volgen en de aanbevolen medicatie moet nemen.

Type 2 diabetes mellitus is een zeer gevaarlijke ziekte die, indien niet op de juiste manier behandeld, het risico op cardiovasculaire aandoeningen (zoals een hartinfarct en beroerte) en chronisch nierfalen aanzienlijk verhoogt en tegelijkertijd vele andere aandoeningen veroorzaakt. complicaties die de kwaliteit van leven van de patiënt verminderen, zei Dimitriadis. Complicaties treden meestal enkele jaren na het begin van AD2 op, en de enige manier om dit te voorkomen is om goed "gereguleerd" te blijven, zei Dimitriadis, opmerkend dat de diabetische patiënt noodzakelijk is om de behandeling gedurende zijn hele leven goed te volgen. en vergezeld gaan van een gestage implementatie van een gezonde levensstijl.

Het belang van het opleiden van een diabetespatiënt, vooral in het geval van Type 2, waar de ziekte meestal op oudere leeftijd optreedt en de persoon mogelijk ongezonde eetgewoonten heeft ontwikkeld, zei de vice-president van de Panhelleense associatie van verenigingen van diabetesmentaliteitsverenigingen (PASASDIA) Golf van Gemistos. "De rol van dagelijkse voeding is belangrijk voor de patiënt zelf en voor de regulatie van zijn ziekte, waarvoor hij de basisregels moet kennen en een diëtist moet raadplegen", zei Gemistus, wijzend op de cruciale rol van het gezin voor dagelijkse ondersteuning van de persoon met diabetes.

Lees ook:
Diabetes: 10 vragen en antwoorden voor sluipende ziekten met enorme sociale en economische kosten
Diabetes: zie de vroege symptomen die u zorgen moeten maken