FoodPro Preloader

Hoe machtelozer men zich voelt, hoe zwaarder de voorwerpen zijn!


Hoe krachtelozer iemand voelt op een persoonlijk en sociaal niveau, hoe zwaarder hij de objecten om zich heen ziet in zijn poging om ze op te heffen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift van Experimentele Psychologie. Hoe krachtelozer iemand voelt op een persoonlijk en sociaal niveau, hoe zwaarder hij de objecten om zich heen ziet in zijn poging om ze op te heffen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift van Experimentele Psychologie

Hoe krachtelozer iemand voelt op een persoonlijk en sociaal niveau, hoe zwaarder hij de objecten om zich heen ziet in zijn poging om ze op te heffen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift van Experimentele Psychologie.

Hoe krachtelozer iemand voelt op een persoonlijk en sociaal niveau, hoe zwaarder hij de objecten om zich heen ziet in zijn poging om ze op te heffen, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift van Experimentele Psychologie.

Dit is de eerste studie van het soort dat laat zien dat mensen die zich 'zwak' voelen, de wereld om hen heen voelen en het letterlijk moeilijk vinden om aan te komen in vergelijking met degenen die in een positie zijn van grotere individuele en sociale macht.

Onderzoekers onder leiding van Shimon Sinal en Eun Chi Li van de afdeling Psychologie van de Cambridge University voerden een reeks tests uit met vrijwilligers die werden gevraagd om dozen van verschillende gewichten te bekijken en hun gewicht in te schatten.

Zoals uit de resultaten bleek, schatten degenen die zich in hun leven over het algemeen zwakker voelden, dat de dozen zwaarder waren dan ze in werkelijkheid waren, in tegenstelling tot degenen die in een sterkere positie verkeerden.

"Hoewel er veel psychologische studies zijn gedaan over macht, is er weinig bekend over hoe het de echte perceptie van het dagelijks leven beïnvloedt." Nieuw onderzoek toont aan dat de sociale rol van mensen - al dan niet sociale macht heeft - het kan de manier waarop het de natuurlijke omgeving ziet veranderen, "zei het onderzoek.

Met andere woorden, volgens onderzoekers is de manier waarop iemand zich voelt over zijn sociale "status" van invloed op hoe hij de natuurlijke omgeving om zich heen ziet en weegt.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat iemands emotionele en mentale toestand van invloed kan zijn op zijn perceptie van dingen in zijn omgeving.

Bijvoorbeeld, volgens oudere experimenten, wanneer iemand een helling beklimt met een zware rugzak, lijkt de helling van zijn heuvel steiler dan hij in werkelijkheid is. Ook als iemand zich bij zichzelf mooi voelt, lijkt een tarantula-spin verder van zijn gezicht verwijderd te zijn dan hij in werkelijkheid is.