FoodPro Preloader

Kuuroordtoerisme: ongebruikt 752 punten in Griekenland


De gunstige vooruitzichten voor ons land door het gebruik van helende toerisme waren het thema van de 3e Panhelleense conferentie van medische geneeskunde gehouden in Kamena Vourla op 6-8 oktober . De conferentie werd mede georganiseerd door KEDE, de Griekse Academie voor Medische Geneeskunde en de Regio Sterea Ellada, onder de bescherming van het Ministerie van Economie en Ontwikkeling, PIS, de ESA en in samenwerking met de Tsjechische ambassade

De gunstige vooruitzichten voor ons land door het gebruik van helende toerisme waren het thema van de 3e Panhelleense conferentie van medische geneeskunde gehouden in Kamena Vourla op 6-8 oktober .

De conferentie werd mede georganiseerd door KEDE, de Griekse Academie voor Medische Geneeskunde en de Regio Sterea Ellada, onder de bescherming van het Ministerie van Economie en Ontwikkeling, PIS, de ESA en in samenwerking met de Tsjechische ambassade.

Volgens de gegevens die in Griekenland op 752 verschillende geografische punten zijn gepresenteerd, komen minerale wateren vrij die rijk zijn aan mineralen. Deze rijkdom is echter niet-bestaand gebleven, omdat slechts 109 bronnen zijn geactiveerd en 43 officieel zijn erkend. voor therapeutische indicaties en contra-indicaties.

Zoals de sprekers hebben benadrukt, kan het gebruik van veel belangrijke spa's een belangrijk hulpmiddel zijn voor de ontwikkeling van medisch toerisme en kan het helpen de Griekse economie nieuw leven in te blazen
Het is kenmerkend dat Europa 1.400 ontwikkelde badcentra heeft, die 750.000 mensen in dienst hebben met een jaaromzet van 45 miljard van 180 miljoen overnachtingen.

In zijn toespraak benadrukte de voorzitter van de EES en KEDE G. Patoulis het volgende:

"Ons land heeft een grote rijkdom aan thermale bronnen, maar deze schat is nog grotendeels onbenut." Thermisch toerisme is de afgelopen 15 jaar een internationaal snel groeiende industrie, maar om Griekenland te laten deelnemen aan deze wereldmarkt hebben we een visie, een plan nodig en nationale systematische inspanning voor ontwikkelingsregeneratie.

We nemen stappen om gezondheidstoerisme een hefboom te maken voor de groei van de nationale economie en om van Griekenland 12 maanden per jaar een toeristische topbestemming te maken . In deze context hebben we het International Health Tourism Center opgericht, dat ons toeristisch product wil promoten, het meest kosteneffectieve promotie- en marketingbeleid wil gebruiken en bijdraagt ​​aan het aanbieden van systematisch en gestructureerd onderwijs en training op alle gebieden van gezondheidstoerisme. Ons doel is om investeringen aan te trekken die duizenden nieuwe banen en nieuwe inkomens zullen creëren in een land dat de afgelopen acht jaar een structurele crisis heeft doorgemaakt. "

De hoogleraar dermatologie - advocaat Konstantinos Kouskoukis, voorzitter van de Hellenic Academy of Medical Medicine, vice-rector, benadrukte van zijn kant:

"Griekenland is het eerste land in Europa wat betreft de kwaliteit en het unieke karakter van natuurlijke geneeskrachtige bronnen, het heeft een onbeperkt groeipotentieel van thalassotherapiecentra vanwege de enorme kustlijn en het uitstekende bioklimaat. Het kan diensten verlenen voor het hele scala van medische geneeskunde en alternatieve vormen. In combinatie met het rijke culturele en historische erfgoed, in een uitzonderlijk mooie natuurlijke omgeving voor duurzame en duurzame ontwikkeling en het beroemde mediterrane dieet, kan het is de ideale bestemming "

Het werk van de conferentie werd door veel mensen bijgewoond, terwijl groeten onder meer werden behandeld door de heren. Stergios Pitsiorlas Viceminister van Economie en Ontwikkeling, E. Karaiskos Plaatsvervangend regionaal gouverneur, I. Sykiotis Burgemeester van Molos-Agios Konstantinos, D. Mpinos Burgemeester van Almopia, vice-voorzitter van de Hellenic Sources Association.

Vertegenwoordigers van politieke partijen, afgevaardigden, voormalige ministers en ambassadeur van de Tsjechische Republiek, Bondy Jan, Ch. Nicolas Hoogleraar medische vicepresident KESSY, A Katsikis, president van de Panhelleense Unie van Tandartsen.

Lees meer:

Gezondheidstoerisme: een groeipijler voor de economie, maar met minderwaardige structuren in de periferie

Medisch toerisme: Aanbieders registreren & ziekenhuiscertificering - Key Question Barghiota